Fırında Peynirli Kabak

Malzemeler:
3 adet kabak, 3 adet domates,
2 tane yumurta, 175 Gram beyaz peynir,
Bir miktar fesleğen, Tuz, karabiber, Zeytinyağı.
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri rendesi.

Hazırlanışı:
Kabakları temizleyelim. Uzunlamasına 2 eşit parçaya bölelim. Tencereye
su alıp kaynatalım. Kaynayan suya tuz ekleyelim ve kabakları içine
atalım. Haşlamaya bırakalım. Domates ve peyniri rendeleyelim. İnce
kıydığımız fesleğeni ilave edelim. Üzerine yumurtaları kıralım. Karabiber
ve zeytinyağını ilave edelim. Tuzunu ayarlayıp karıştıralım. Haşlanan
kabakların içlerini kaşıkla oyalım. Hazırladığımız harçtan yeteri
kadar koyalım. Fırın kabına dizelim, üzerine kaşar peyniri rendesini
serpelim. 180 derece ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Tülay Sarıgül’e Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.