Kekli Tiramisu

Kekli Tiramisu Tarifi

Tiramisunun kekle yapılan versiyonunu merak edenler için bir tarifimiz var! Bu hali ile de damağınızda hoş bir lezzet bırakacak tarifimizin malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler

Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 400 gram Kaanlar Mascarpone Peyniri (labne de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Keki ıslatmak için

  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzerine serpmek için: Kakao

Tiramisu nasıl yapılır?

  • Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için tencereye nişasta un ve şekeri koyup karıştırın. Yumurta sarısı ve sütü ekleyip çırpıcıyla güzelce karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak kremayı pişirin kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Kek için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. İçine elenmiş un kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyip silikon spatula veya tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
  • Yağlanıp unlanmış 26 santim çapında yuvarlak tepsiye veya aynı boyutlarda dikdörtgen tepsi hamuru dökün. Tepsiyi 2 kez sertçe sert bir zemine vurun ki, içindeki hava kabarcıkları çıksın. Önceden ısıtılmamış  fırına tepsiyi sürün  ve fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Kek kabarmaya başladıktan sonra ısıyı 160 dereceye düşürün yaklaşık 15 dakika sonra kürdan testi yapıp pandispanyayı fırından alın.
  • Pandispanya 5 dakika kendi halinde beklettikten sonra kenarlarını bir bıçakla geçerek pamuklu bir örtü üzerine ters çevirin. Üzerini örtün soğumasını bekleyin. Bu sırada yarım su bardağından biraz fazla sıcak suya granül kahve ve şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın.
  • Soğuyan veya ılıyan kremaya Kaanlar Mascarpone Peyniri ya da labneyi ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpın.
  • Soğuyan pandispanyayı uzun bir bıçakla veya iple ortadan ikiye bölün. İlk yarısını bir tepsiye ve yazarsın ayarlı pasta çemberine koyun kahve suyun yarısıyla her yerini ıslatın.
  • Kremanın yarısını ıslatılan kek parçasının üzerine sürün ikinci kek parçasını kremanın üzerine yerleştirin.
  • Kalan kahveli suyla ikinci parçayı da ıslatın. Kalan kremanın tümünü pastanın en üstüne sürün isterseniz yan tarafları da krema ile kaplayabilirsiniz. Son olarak bir elek yardımıyla pastanın üzerine kakao serpin en az 2-3 saat kadar pastayı dinlendirip dilimleyerek servis edin

 

Afiyet şifa olsun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.