Kolay Kumpir

Patatesin en keyifli halidir Kumpir. Ayrıca doygun görünümüne göre hazırlanışı da çok kolay! Nasıl mı?

Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş Kaanlar Kaşar Peyniri
  • Tuz ve biraz karabiber

Garnitürü için: İstediğiniz pek çok farklı malzeme kullanabilirsiniz. Turşu haricindeki bütün malzemeleri haşlayıp, bu lezzeti helal sosis veya salam ile taçlandırabilirsiniz.

Ayrıca: Ketçap ve mayonez (Arzuya göre)

Kumpir Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup iri parçalara bölün ve buharda haşlayın. Veya çatalla bir kaç yerinden delerek kabuklu olarak haşlayın.
  • Haşlanan patatesi sıcakken ezin. İçine tuz, karabiber Kaanlar tereyağı ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Uygun bir tepsiye malzemeyi yerleştirin. (22 cm bir kap kullanabilirsiniz.)
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Üzeri hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın.
  • Üzerine doğranmış malzemeleri ekleyin. İsterseniz üzerine Kaanlar kaşar peyniri serpip yeniden fırına sürebilirsiniz.
  • Son olarak ketçap ve mayonez gezdirerek servis edin.
  • Kumpir sıcakken yenmeli. Soğuyunca lezzeti olmuyor.
  • Ekşi tadı sevmeyenler turşu eklemeyebilirler veya yanına servis edilebilir.

Afiyet şifa olsun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.