Krem Peynirli Gül Poğaça

Gül poğaça yaptığınızda kenarlarında mutlaka açılmalar olabilir ya da açılmasın diye hayli çaba gösterebilirsiniz. Fakat poğaçaları muffin kalıbında yaparsanız şekiller hiç bozulmuyor. Yumuşacık ve leziz bir poğaça için Kaanlar Krem Peyniri kullanın, pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı  zeytinyağı
  • 2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı arası un
  • Yarım paket yaşmaya(21 gr.)

İçi için: Kaanlar Krem Peynir

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan küçük mandalina boyutunda parçalar alıp çay tabağından biraz büyük şekilde açın. Karşılıklı 4 tarafına kesikler atın.
  • Ortada kalan kısma 1 tatlı kaşığı krem peynir koyun. Kenar kısımları peynirin üzerine doğru kapatın.
  • Poğaçaları muffin kalıbına yerleştirin. Silikon kalıplarda olur.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika kadar bekletin. Biraz daha kabaran hamurları 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün.
  • Poğaçalar kızarınca fırına alın. Pamuklu bir örtünün arasına poğaçaları alıp üzerini örtün.

Afiyet şifa olsun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.