Kumpir_pogaca

Kumpir Poğaça Tarifi

Son derece lezzetli, yapımı çok eğlenceli ve sunumu şık bir poğaça… Servis aşamasında mayonez ve ketçapla süsleyerek lezzeti doruklara taşıyabilirsiniz.

Hamur malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı  zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı arası un
  • Yarım paket yaşmaya(21 gr.)

Patatesli Harç Malzemesi

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kök yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1’er  çay kaşığı karabiber, kimyon
  • Tuz, arzuya göre pulbiber
  • İsterseniz iç harcına salatalık turşusu da ekleyebilirsiniz.

Üzeri için: Kaşar Peyniri (Kaanlar)

Kumpir Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın.
  • Haşlanmış patatesi ezin. Baharatları, tuzu, mayonezi, mısırı, ince doğranmış dereotu ve soğanı ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye dizin ve elinizle hafif bastırıp yassı hale getirin. Kumpir malzemesinden dolu bir yemek kaşığı alıp hamurların üzerine hafif bastırarak yerleştirin.
  • Dilerseniz kenarda kalan kısımlara yumurta sarısı sürebilirsiniz.
  • Son olarak, harç malzemesinin üzerine rendelenmiş Kaanlar kaşar peyniri koyup 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekleyin.
  • 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına poğaçaları sürüp kızarana kadar pişirin.

Afiyet şifa olsun!

Leave a Comment

Your email address will not be published.