Patates ve Kaşarlı Börek

Malzemeler:
200 gram kaşar peynir
2 orta boy patates
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
4 Adet yufka
Galeta unu
Nişasta
Su
Sıvıyağ
Pul biber
1 Kaşık Tereyağı

Hazırlanışı:
Patateslerimizi haşlayıp ezin. İçine nane, pul biber
ve tuz ekleyin ve sıcakken tereyağını da içine ekleyin. Kaşarı rendeleyin.
1 yufkayı serin, içine biraz su serpin. sıvıyağ gezdirin. Elinizle nişasta
dökün ve yayın. (Nişasta göz kararı ve az olacak) Diğer yufkayı üstüne
kapayın, boylamasına 6 eşit parçaya bölün ve içine patates harcından
biraz koyup, kaşar rendesi ekleyin. Bir kasede suya batırın, ardından
galeta ununa batırın ve tepsiye yerleştirin. Aynı şekilde devam ederek
böreklerinizi hazırlayın. 170 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 40
dk. pişirin.
Afiyet olsun…
Tarifini bizimle paylaşan: Selvi Şatır’a Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.