peynirli-cevizli-eriste

Peynirli Cevizli Erişte

Erişte pilavını peynirli ve cevizli olarak denediniz mi? Erişteye ceviz ve Kaanlar Tulum Peyniri çok güzel yakışıyor. Elbette tereyağlı daha lezzetli oluyor fakat az kalorili olsun diyorsanız biraz zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Malzemeler

  • Makarna Hamuru İçin Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 5 çay bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için: Yarım çay bardağı zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı Kaanlar Tereyağı
  • 1 küçük kase Kaanlar Tulum Peyniri, 1 avuç kadar kırılmış ceviz, arzuya göre maydanoz

 

Hazırlanışı

  • Yumurtayı mutfak robotunun içine kırın. Suyu ve tuzu ekleyin. 1 bardak unu ekleyip robotu çalıştırın. Malzemeler karışınca, kalan unu da ekleyin. Hamur parça parça olana kadar karıştırın. Sert bir hamur olması gerekiyor. (Parça parça görünüyor fakat elinizle toparlayınca birleşiyor)
  • Hamuru 15 dakika kadar dinlendirip 4 parçaya ayırın.
  • Mümkünse erişte makinasında veya merdaneyle elinizde açıp unlayarak ince ince kesin. Eğer elinizde açıp kesecekseniz, kalın bir yufka açın ve kesmeden evvel yarım saat kadar üstü açık olarak unlu zeminde bekletin. Bu şekilde hamur biraz kuruyacak ve daha rahat kesilecek.
  • Tencerede kaynayan suya biraz tuz atın. Yeniden kaynamaya başlayınca kestiğiniz erişteleri ekleyin.
  • Erişteler yüzeye çıktıktan 2-3 dk sonra süzgece döküp suyunu süzün.
  • Erişteleri ayrı bir kaba alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Kızdırılmış tereyağı da olur.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz tulum peyniri, kırık ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edin.

 

Afiyet şifa olsun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.