Peynirli Çiçek Poğaca

Malzemeler:
Bir su bardağı sıvıyağ,
Bir buçuk çay bardağı ılık su,
Bir buçuk çay bardağı ılık süt,
Bir paket yaş maya,
Bir tutam tuz,
Üç yemek kaşığı toz şeker,
İki adet yumurta,
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Derin olan bir kap içerisine suyu ve sıvı yağı alın, sütü de üzerine
ekleyin. Süt zaten kabarmasını sağlayacağı için yoğurt koymanıza da gerek
yok. Bir paket yaş maya ve bir tutam tuzu da unutmadan ekleyin. Bir poğaçaya
en güze tadı veren içerisine katılan toz şekerdir. Toz şekeri ve sarısı ayrılmış
yumurtaları da ekleyin. Alabildiği kadar unu ekleyin ve kulak memesi kıvamına
gelene kadar yoğurun. Hamur işlemi tamamlandıktan sonra, sıcak bir ortam
içerisinde ortalama bir saat dinlenmesi için bırakın. Hamur dinlenirken farklı bir
kap içerisine bir tutam maydanozu ince ince kıyın. Yarım yağlı olan peynirinizi
ve bir adet ince kıyılmış olan soğanı da ekleyerek bir güzel karıştırın. İç harcı da
hazırlandıktan sonra, hamur eğer kabardı ise istediğiniz çiçek şeklini verin ve
içerisine peyniri koyarak kapatın. Tüm hamurların işlemi tamamlandıktan sonra
ayrılan yumurta sarılarını sürün. 220 derecelik fırında yarım saat pişirin. Afiyet
olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Gamze Yardımcı’ya Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.