Peynirli Külah Böreği

Malzemeler:
4 parça milföy hamuru, İç harcı için, 200 g beyaz peynir,
100 g sürülebilir beyaz peynir, Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını ince açıp kalın şeritler halinde kesin. Koni şeklindeki
metal kalıpların etrafını yağlayıp milföy hamurlarını etrafına
sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi
dönene kadar pişirin. İç harcı için beyaz peyniri ezip sürülebilir beyaz peynirle
karıştırın. İnce kıydığınız dereotu, maydanoz ve kırmızı pul biberi ilave edin. Tüm
malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra soğuyan milföy hamurlarının içine doldurun.
Peynir dolgulu milföy hamurlarınızı tekrar fırına verin. Peynirler hafif eriyene
kadar 4-5 dakika daha pişirip sıcak servis yapın. Peynirli külah böreği artık hazır,
afiyet olsun.

Tarifini bizimle paylaşan: Derya Ersan Hızoğlu’ya Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.