Peynirli, Sucuklu Kaşık Dökmesi

Kahvaltı sofraları için börek tadında bir tarifimiz var! Bu lezzetin akıtma, kaygana, cızlama, kaşık dökmesi gibi yörelere göre değişen isimleri de var. İçine peynir, sucuk ve maydanoz ekleyerek harika bir lezzete tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca tabakta kalan peynirleri de değerlendirerek ufalayıp üzerine ekleyebilirsiniz.

Yapımı ise hiç zor değil. Çabuk hazırlanıyor, kolayca pişiyor.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Bir parça sucuk
  • 1 çay bardağı kadar Kaanlar Peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

  • Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, su, zeytinyağı, şeker ve tuzu koyun. Sucuğu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş Kaanlar Peynir ile beraber karıştırma kabına alın.
  • Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpın. (Koyu kek kıvamında bir karışım olacak.)
  • Kızdırılmış teflon tavaya çok az yağ gezdirin. 1 yemek kaşığı dolusu hamurdan alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle biraz yayın. Tavayı bu şekilde doldurun.
  • Kaşık dökmelerinin üst kısmı delik delik olunca spatulayla tersini çevirin.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Afiyet şifa olsun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.