Peynirli Tatlı Kek

Malzemeler:
Hazır sade pandispanya, 4 yemek kaşığı un,
Yarım litre süt, 4 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya, 2 adet yumurta,
1 paket labne peyniri,
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı granül kahve,
2 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı kahve likörü,
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı kakao.

Hazırlanışı:
Sos için, kahve, şeker ve likörü geniş bir kabın içeresinde karıştıralım.Krema
için yumurtaları ve labne peyniri ayrı kaplarda çırpın. Un, şeker vanilya
ve sütü derin bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırın.
Çırpılmış yumurtaları azar azar ilave ederek 10-15 dakika daha karıştırın.
Çırpılmış labne peynirini ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın.
Sosun yarısıyla pandispanyayı ıslatın ve kremanın yarısını dökün. İkinci
pandispanyayı kremanın üzerine yerleştirin ve kalan
sosla ıslatın. Kekin üzerini krema ile kaplayıp
kakao serpiştirin. Buzdolabında 5-6 saat bekletin,
dilimleyip servis yapın. Afiyet Olsun..

Tarifini bizimle paylaşan: Gonca Yardımcı’ya Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.