MERAK ETTİKLERİNİZ

1978 yılında kollektif şirket olarak İstanbul/Unkapanı’nda kuruldu.

Ürünlerimiz; doğal ve güvenilir olup, zararlı katkı maddesi olan natamisin içermemektedir.

Ürünlerimizi süt tozu ile değil, %100 süt kullanarak üretiyoruz.

Trakya bölgesinin en iyi sütünü kullanarak ürünlerimizi üretiyoruz.

Suudi Arabistan, Lübnan, Irak, Azerbaycan, Libya, Hong Kong, Kıbrıs, Filistin, Özbekistan, Türkmenistan,  Amerika, Ürdün, Fas, Almanya, Japonya

Tüm peynir çeşitlerimizin helal gıda sertifikası bulunmaktadır.

Ürünlerimizi; Metro, BİM, BTT, Çağrı marketler, Hakmar, Özkuruşlar, İdeal, Bintaş, Selam market şubelerinden temin edebilirsiniz.

Peynir fabrikamız Tekirdağ Malkara’da, zeytin fabrikamız ise Manisa Akhisar’dadır.

Ürün gruplarımız; Beyaz Peynirler, Kaşar Peynirler, Yöresel Peynirler, Dünya Peynirleri, Sürülebilir Peynirler, Tereyağı Grubu, Light Peynirler, Çocuk Peynirleri, Siyah Zeytinler ve Yeşil Zeytinler’dir. Tüm ürün gruplarını incelemek için kataloglarımıza göz atabilirsiniz.

Peynir Katalogumuz

Zeytin Katalogumuz

Peynir ürünlerinde bombaj olmasının sebebi soğuk zincirin bir yerde mutlaka bozulmasıdır. Tüketici, ürünü aldığı yerde rafı kontrol etmelidir. +4 – +5 derecede saklanan ürünün raf ömrü 100 gün iken, +15 derecede saklanan ürünün ömrü 10 güne kadar düşer. Ürün sıcakta kaldığı süre içinde maya oluşumu başlar ve gaz oluşur. Bu da ürünün şişmesine yani bombaja sebep olur.

Bu sorunun sebebi de raf sıcaklığının yüksek olmasıdır. Markette dolapların sıcaklık göstergelerinin +4 dereceyi göstermesi ürün sıcaklığının da +4 derece olduğu anlamına gelmez. Ürün sıcağa maruz kaldıkça olgunlaşması hızlanır ve acımaya sebebiyet verir.

Ürünün oksijene maruz kalması sonucu küflenme başlar. Bunun genel nedeni ise ambalajın bir şekilde deforme olmasıdır. Vakumlu ambalajda vakum kaçakları, sert ambalajlarda ise ambalajın kırılması ve kırılan yerden ürünün oksijen alması sonucunda küflenme oluşur.

Soğuk zincir, sıcaklık ile doğru orantılı olarak bozulan ürünlerin hammadde aşamasından sofraya gelene kadarki aşamada uygun sıcaklık değeri ile alınması, üretilmesi, taşınması saklanmasını ifade eder. Tüm bu parçalar bütün olarak soğuk zinciri oluşturur.  Örneğin; hammadde aşamasındaki süt, sağıldıktan hemen sonra +4 derece tanklara alınır. Bu tanklar +4 derecelik özel araçlarla fabrikaya taşınır. Üretim aşamasından sonra +4 derecelik depolarda saklanır. +4 derecelik araçlarla marketlere sevk edilir. Ürün, +4 derecelik raflarda  satışa sunulur. Tüketici aldığı ürünü +4 derece buzdolabında saklar. Bu aşamalardan herhangi birinde ürün, +4 / +5 derece üzerinde sıcaklığa maruz kalırsa bozulma, şişme, acıma sorunları başlamış olur.