Kabak Graten

Malzemeler:
4 tane kabak,
1 kase Kaanlar beyaz peynir,
1 kase Kaanlar kaşar peyniri rendesi,
2 domates,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Karabiber , Kırmızı pul biber.

Hazırlanışı:
Kabaklar uzun şekilde, 2 cm kalınlığında dilimlenip kaynayan suda 5
dk. haşlanır. Diğer tarafta peynir ezilir. Maydanoz ve dereotu ince ince
kıyılıp zeytinyağı, pul biber, karabiber ve küp seklinde kesilen domates
eklenir ve karıştırılır. Ardından haşlanan kabaklar çıkarılıp fırın tepsine
dizilir. Üzerine hazırlanan harç döküp yayılır ve üzerine kasar rendesi
serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimlenip
servis edilir.
Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Beyza Aytak’a Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.