23Eki
Peynirli Patates Kroket
Malzemeler:
1 kilo patates,
1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
1 yumurta,
1 su bardağı un,
1 çay bardağı galeta unu,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
Tuz isteğe göre karabiber pul biber
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra çatal ile eziyoruz yada rendeliyoruz.
Üzerine yumurtayı, unu ve baharatları ekliyoruz iyice yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, ortasına rendelenen kaşarı koyup,
tekrar yuvarlıyoruz. Yağı yanmaz tavada kızdırıyoruz. Hazırladığımız
kroketleri 1 yumurtayı çırpıp önce yumurtaya, sonra galeta ununa buluyoruz.
Kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Kızardıktan sonra tabağın üzerine
peçete serersek fazla yağını çekecektir. Afiyet olsun.
Tarifini bizimle paylaşan: Deniz Konus Eydemir’e Teşekkürler.