26Nis
Baharatlı Hellim Peyniri Kızartması
Kızartmanın en çok yakıştığı Kıbrıs kökenli peynir türüdür Hellim Peyniri. Kahvaltılarınızı ve salatalarınızı lezzetlendirmenin en güzel yolu… Bu lezzeti bir de baharatlı deneyin!
Malzemeler
- 250 gr. Kaanlar Hellim Peyniri
- Kekik, pul biber, karabiber
- Biraz zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Hellim Peynirini kalınca dilimleyip, tuzunun çıkması için soğuk suda 15 dakika kadar bekletin. Sudan çıkarıp kağıt havlu arasında kurulayın.
- Tavaya biraz zeytinyağı dökün. Isınınca peynirleri dizin. Üzerlerine baharatları serpin.
- Her iki tarafını da biraz kızartıp tavadan alın.
- Sıcak yemenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.