Güveçte Domates Soslu Kaşarlı Köfte
Malzemeler:
Köftesi için:
400 gr köftelik kıyma, 1 yumurta,
1 orta boy soğan, 2 diş sarımsak,
2-3 yemek kaşığı galeta unu ( ekmek ufağı),
Tuz, Karabiber, Kimyon,
Köfteyi kızartmak için sıvıyağ.
Domates sosu için:
4-5 adet büyük boy domates, Tuz, Karabiber.
1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Üzeri için:
250 gr kaşar peynir
Hazırlanışı:
Hazırlanışı: Derin bir kap içerisinde rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyma, yumurta
ve diğer tüm malzemeler karıştırılarak iyice özdeşleşene kadar yoğrulur.
Kıvamı tutmazsa galeta unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Vaktiniz varsa
en az 1-2 saat dinlendirmenizi öneririm.Ama dinlendirmeden de yapabilirsiniz.
Köftelere istenilen şekiller verilerek az yağda kızartılır. Kızartılan köfteler güveç
kaplarına dizilir. Sayı size bağlı. Ben her güvece 3 köfte koydum. Domates
sosu için tencereye sıvı yağ alınır. Üzerine rendelenmiş domatesler ve salça
eklenerek 3-4 dk. kavrulur. Ardından tuz, şeker ve karabiber de eklenerek
8-10 dk. daha pişirmeye devam edilir. Pişen sos güveç kaplarındaki köftelerin
üzerinde gezdirilir. En son üzerine kaşar peyniri rendesi
serpilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.
Kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirilir.:) Biraz tuz
serpiyoruz. (isteğe bağlı köfteli de yapılabilir )
Afiyet olsun.
Tarifini bizimle paylaşan: Özgül Gökdemir’e Teşekkürler.