01Mar
Kolay Kumpir
Patatesin en keyifli halidir Kumpir. Ayrıca doygun görünümüne göre hazırlanışı da çok kolay! Nasıl mı?
Malzemeler
- 2 adet büyük patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş Kaanlar Kaşar Peyniri
- Tuz ve biraz karabiber
Garnitürü için: İstediğiniz pek çok farklı malzeme kullanabilirsiniz. Turşu haricindeki bütün malzemeleri haşlayıp, bu lezzeti helal sosis veya salam ile taçlandırabilirsiniz.
Ayrıca: Ketçap ve mayonez (Arzuya göre)
Kumpir Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup iri parçalara bölün ve buharda haşlayın. Veya çatalla bir kaç yerinden delerek kabuklu olarak haşlayın.
- Haşlanan patatesi sıcakken ezin. İçine tuz, karabiber Kaanlar tereyağı ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
- Uygun bir tepsiye malzemeyi yerleştirin. (22 cm bir kap kullanabilirsiniz.)
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Üzeri hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın.
- Üzerine doğranmış malzemeleri ekleyin. İsterseniz üzerine Kaanlar kaşar peyniri serpip yeniden fırına sürebilirsiniz.
- Son olarak ketçap ve mayonez gezdirerek servis edin.
- Kumpir sıcakken yenmeli. Soğuyunca lezzeti olmuyor.
- Ekşi tadı sevmeyenler turşu eklemeyebilirler veya yanına servis edilebilir.
Afiyet şifa olsun.