Milföylü Lezzetler

Malzemeler:
1 paket milföy
Yumurta
Kaanlar beyaz peynir

Hazırlanışı:
Patateslerimizi haşlayıp ezin. İçine nane, pul biber
ve tuz ekleyin ve sıcakken tereyağını da içine ekleyin.
Kaşarı rendeleyin. 1 yufkayı serin, içine biraz su serpin. sıvıyağ gezdirin.
Elinizle nişasta dökün ve yayın. (Nişasta göz kararı ve az olacak) Diğer
yufkayı üstüne kapayın, boyla- masına 6 eşit parçaya bölün ve içine
patates harcından biraz koyup, kaşar rendesi ekleyin. Bir kasede suya
batırın, ardından galeta ununa batırın ve tepsiye yerleştirin. Aynı şekilde
devam ederek böreklerinizi hazırlayın. 170 derece fırında kızarana kadar
yaklaşık 40 dk. pişirin. Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Özlem Kalın’a Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.