Peynirli Kabak

Malzemeler:
2 adet orta boy kabak,
1 su bardağı ufalanmış sert beyaz peynir,
1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım demet dereotu,
Karabiber,
Pul biber,
Tuz

Hazırlanışı:
Kabakların kabukları temizlenir, yıkanır ve 2-3 cm
boyunda dilimlenir. Kaynar tuzlu suda renk değiştirene
kadar haşlanır, suyu süzülür. Yarısı servis tabağına yerleştirilir. Kalan
kabakların yarısı derin bir kaba alınır. Üzerine peynir, zeytinyağı, kıyılmış
dereotu, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek iyice karıştırılıp harç
haline getirilir. (Bu harca zevkinize göre başka malzemeler de ekleyebilirsiniz)
Harçtan küçük parçalar alınıp, elde yuvarlanır. Kabak dilimlerinin
üzerine yerleştirilip, soğuk olarak servis yapılır. (İsterseniz bu harcı
kabak dilimlerinin ortasını oyup, içine de yerleştirebilirsiniz.)
Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Hakim Mutlu’ya Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.