Peynirli Kasekuchen

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 100g şeker
  • 100g tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu aldığı kadar un

Peynirli iç için :

  • 1/2 kg labne peyniri
  • 1/2 kg tuzsuz lor
  • 1 küçük kutu sıvı krema
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 4-5 yemek kaşığı dolu dolu şeker
  • 4 yumurta 1/2 su bardagi sivi yağ
  • 1 su bardağı süt

Hazırlanışı:
Önce yumurta seker ve tereyağ çırpılır. Geri kalan malzemelerle birlikte kurabiye hamuru kıvamında hamur yoğrulur, hamur streche sarılıp 1/2 saat dolapta bekletilir, dolaptan çıkarılıp, 28 cm’lik kalıbın altına ve kenarlarına döşenir. İç dolgusu için bütün malzeme pürüzsüz olana kadar çıpılır hamurun üstüne dökülür. 150-160 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saatten fazla üstü hafif kızarana kadar pişirilir, fırın kapağı hafif açık bırakılıp çökmesi engellenir.

Afiyet olsun.

Tarifini bizimle paylaşan: Emine Özçelik Aycan’a Teşekkürler. 🙂

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.