26Ağu
Peynirli Kasekuchen
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 100g şeker
- 100g tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu aldığı kadar un
Peynirli iç için :
- 1/2 kg labne peyniri
- 1/2 kg tuzsuz lor
- 1 küçük kutu sıvı krema
- 1 paket vanilyalı puding
- 4-5 yemek kaşığı dolu dolu şeker
- 4 yumurta 1/2 su bardagi sivi yağ
- 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Önce yumurta seker ve tereyağ çırpılır. Geri kalan malzemelerle birlikte kurabiye hamuru kıvamında hamur yoğrulur, hamur streche sarılıp 1/2 saat dolapta bekletilir, dolaptan çıkarılıp, 28 cm’lik kalıbın altına ve kenarlarına döşenir. İç dolgusu için bütün malzeme pürüzsüz olana kadar çıpılır hamurun üstüne dökülür. 150-160 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saatten fazla üstü hafif kızarana kadar pişirilir, fırın kapağı hafif açık bırakılıp çökmesi engellenir.
Afiyet olsun.
Tarifini bizimle paylaşan: Emine Özçelik Aycan’a Teşekkürler. 🙂