Çiçek Poğaça

Malzemeler:
Yarım paket yaş maya,
5-6 su bardağı arası un,
1 su bardağı süt (ılık olacak),
1/2 su bardağı su,
½ su bardağı zeytinyağı,
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak),
1.5 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
İçi için: 250 gr Kaanlar Beyaz Peynir, Karabiber, kırmızı biber
Üzeri için: Çörek otu, Haşhaş tohumu, 1 Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu, şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş
yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini
kapatıp mayalanmaya bırakın (eğer hamuru akşamdan yoğurup bir gece
dinlendirirseniz daha iyi sonuç alınır). Diğer yandan iç malzemesini hazırlayın.
Kaanlar Beyaz Peyniri ezin. Baharatları ve naneyi ekleyip karıştırın. Mayalanan
hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, hafif unlanmış
zeminde çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açın. İçi için hazırladığınız
Sürmeli peyniri fındık büyüklüğüne getirip, hamurun ortasına koyup, kenarları
ortada toparlayarak kapatın. Kapattığınız tarafı alta getirin ve elinizle
hafifçe bastırın. Bıçakla 8 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin.
Yeniden çevirdiğiniz dilimlere elinizle hafifçe bastırıp tepsiye aralıklı olarak
dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Orta kısmına çörekotu veya haşhaş
tohumu serpin. 15 dakika kadar bekleyin. 200 dereceye ayarladığınız fırına
poğaçaları sürün. (Fırın önceden ısıtılmayacak). Üzeri kızarana kadar pişirip
fırından alın. Fırından aldığınız poğaçaları pamuklu bir beze sarın. Afiyet olsun.

Tarifini bizimle paylaşan: Sevda Soydan’a Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.