Peynirli Sufle

Malzemeler:
20 tane baklavalık yufka,
4 tane yumurta,
Yarım çay bardağı(50 gr ) tereyağı,
200 gr beyaz peynir,
Pul biber,
2 küçük çay bardağı (200 gr ) süt,
Tuz,
Muskat rendesi,
1 şişe soda,
2 dal taze soğan

Hazırlanışı:
Öncelikle tereyağını eritelim, karıştırma kabına alalım. Üzerine yumurtaları
kıralım, sodayı ilave edelim, güzelce karıştıralım. Üzerine
muskat, tuz ve karabiberi ekleyelim yine karıştıralım. Yufkaları parçalara
bölelim. Böldüğümüz yufka parçalarını sosun içine atalım. İçine ince
ince doğradığımız taze soğanları da atalım. Yufkalar sosu çekene kadar
bekletelim. Yufkalar sosu çektikten sonra fırın kabına dökelim, her yerine
eşit gelecek şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik ısıda
üzeri nar gibi kızarana ve kabarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Tarifini bizimle paylaşan: Büşra Terzioğlu’ya Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.