Pizza Böreği

Malzemeler:

4 adet yufka, 3 adet yeşil biber,
2 Su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri,
2 adet domates, 200 gr. sucuk yada salam,
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber,
Yarım çay kaşığı karabiber.
Yufkanın Sosu İçin:
1 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Öncelikle, yufkanın sosundaki malzemeler güzelce çırpılır. Daha sonra 1 tane
yufka tezgaha serilir. Üzerine her tarafa eşit gelecek şekilde sos sürülür. Onun
üzerine bir yufka daha serilip ona da güzelce sos sürülür. Ve üçgen şeklinde 8
eşit parçaya bölünüp, içi boş şekilde genişçe sarılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizilir. Diğer iki yufkada da aynı işlem uygulanır. Diğer tarafta domates, biber
ve sucuk küp küp kesilip, bir kaba alınıp, tuz, pul biber, karabiber, 2 yemek
kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı kaşar peyniri ilave edilip güzelce karıştırılır.
Tepsideki yufkaların ortası bir bıçak yardımıyla kesilip hazırlanan harç hepsine
eşit olarak dağıtılır. 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Pişmesine
5 dakika kala fırından alınıp yufkaların üzerine 1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri hepsine eşit olacak şekilde dağıtılır ve tekrar
fırına verilir. 5 dk. sonra
çıkartılıp sıcak sıcak servis
yapılır.
Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Şeyma Gül Erdem’e Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.