Peynirli Açma

Malzemeler:
1 adet yumurta, 1, 5 yemek kaşığı şeker,
1 paket toz maya (yada yarım paket yaş maya),
1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı ılık su, Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Aldığı kadar un (yaklaşık 4, 5-5 su bardağı),
İç Malzemesi;
Beyaz peynir
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı,
Susam.

Hazırlanışı:
Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu yavaş yavaş
ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
(Hamur iki katına çıkacak) Mayalandırdığınız hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın.
Bezelerden birini tezgaha alıp elinizle açın ve kenar kısmına peynir
koyup, rulo yapın. İki elinizle ters yönlere yuvarlayıp uçlarını birleştirerek
simit şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Bütün
bezeler bitene kadar devam edin. Yumurta sarısı sürüp, susam serpip, tepside
de mayalandırın, 15-20 dk bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece 30-35
dk pişirin. Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Filiz Tül’e Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.