Kurdele Böreği

Malzemeler:
1 adet yumurta
Süt
Çörek otu
Lor peyniri
Maydanoz
Sıvıyağ,
Yoğurt
Kabartma tozu

Hazırlanışı:
Bir kaba yoğurt, süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazı
(sarısıda daha sonra üzerine sürülmek için ayrılır) ve
kabartma tozu karıştırılır. İnce kıyılmış maydanoz ve lor
peyniri karıştırılır. Yufka serilir ve üzerine hazırladığımız harç
sürülür. Kare şeklinde kesilir. kesilen kenarlar çıkarılır. kare şeklide eşit
2 ye bölünür. İçine uzununa lor peyniri konulur ve dikdörtgen şekline
getirilir. Daha sonra kesimden kalan kenarlar ile orta kısma şerit yapılır
ve üzerine yumurtası sürülür. Çörek otu serpilir ve 180-200 derecelik
fırında pişirilmeye bırakılır. Afiyet olsun ..

Tarifini bizimle paylaşan: Merve Salsar’a Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.