25Tem
Fırında Cheddar Peynirli Mantar
Malzemeler
- Kişi sayısına göre büyük boy mantar
- Her mantar için 1 çay kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar cheddar peyniri
- Tuz
Hazırlanışı
Yıkanmış mantarların sap kısımlarını çıkarın. Fırın tepsisine dizin.
Orta kısmına 1 dolu çay kaşığı tuzlu tereyağı ekleyin. Yağ tuzlu değilse üzerine tuz serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tepsiyi sürün. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp hafifçe sallayın ki içine biriken suyun bir kısmı dışarı doğru aksın.
Böylece tereyağlı su mantarın kenarlarına sızıyor ve lezzeti artıyor.
Orta kısma rendelenmiş peyniri doldurun ve yeniden fırına verin.
Peynir eriyince fırından alın ve sıcakken servis edin.
Afiyet şifa olsun.
Tarifini bizimle paylaşan: Cahide Sultan’a Teşekkürler. 🙂