Isırgan Otlu Fırında Makarna

Malzemeler

  • 1 paket boru makarna
  • 1 demet ıspanak
  • 1 demet ısırgan
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı çökelek veya lor peynir (Kaanlar)
  • (Tadı biraz yoğun olan tuzlu bir peynir de çok yakışıyor)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, acı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Hazırlanışı

Ispanak, ısırgan otu ve maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Çökelek veya lor, kaşar peyniri, baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinyağını da ilave edip karıştırın.

Diğer tarafta makarnayı kaynayan suya atıp biraz tuz ilave edip haşlayın. Hafif diri kalsın. Fırında da pişecek.

Makarnayı süzün. Soğuk suya tutmayın! Isırganlı karışıma döküp karıştırın.

Yağlanmış tepsiye döküp yayın. Üzerine bastırarak yerleştirin.

Ayrı bir kapta kaşar peyniri ve unu karıştırın. Süt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın. Makarnanın üzerine yayın.

Tereyağını parça parça makarnanın üzerine paylaştırın.

Tepsinin üzerini başka bir tepsi veya folyo ile kapatıp 30 dk pişirin. Üzerini açıp kızarana kadar yeniden pişirin.

İlk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin.

Afiyet şifa olsun.

Tarifini bizimle paylaşan: Cahide Sultan’a Teşekkürler. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.