26Nis
Lor Peynirli Tart Tarifi
Dışı ekmek, içi peynir nefis bir tart tarifimiz var! Kahvaltınızı şenlendirecek bu tarifin içine istediğiniz Kaanlar peynirlerinden koyabilirsiniz.
ÜÇ PEYNİRLİ TUZLU TART
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağından biraz fazla süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
Peynirli Harç İçin
- 400 gr Kaanlar Lor Peyniri
- 1 su bardağı Kaanlar Kaşar Peyniri rendesi
- 1 su bardağı Kaanlar Beyaz Peynir
- 4 adet yumurta (birinin sarısı hamurun üzerine sürmek için)
- Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu
- Lor tuzsuzsa tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arzuya göre kırmızıbiber
Peynirli Tart Nasıl yapılır?
- Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken harcını hazırlayın.
- Peynirleri, maydanozu, baharatları karıştırın. Yumurtaları, harcı hamurun üzerine yaymadan hemen önce kırın ki sulanmasın.
- Yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve 28 cm çapındaki tart kalıbına hamuru yayın.
- Kenarlardan kalan fazlalığı merdaneyle bastırarak kesin.
- Taban kısmını çatalla belli aralıklarla delin ki çok kabarmasın.
- Yumurtayı kırıp karıştırdığınız harcı hamurun üzerine döşeyin.
- Kalan hamuru açıp yaprak şekilli küçük kalıpla kesin. Bu parçaları tartın üzerine belli aralıklarla dizin.
- Yaprakların üzerine ve tartın kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tartı sürüp nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Fırından alınca 20 dakika kadar dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun.