Lor Peynirli Tart Tarifi

Dışı ekmek, içi peynir nefis bir tart tarifimiz var! Kahvaltınızı şenlendirecek bu tarifin içine istediğiniz Kaanlar peynirlerinden koyabilirsiniz.

ÜÇ PEYNİRLİ TUZLU TART

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker

Peynirli Harç İçin

Peynirli Tart Nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken harcını hazırlayın.
  • Peynirleri, maydanozu, baharatları karıştırın. Yumurtaları, harcı hamurun üzerine yaymadan hemen önce kırın ki sulanmasın.
  • Yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve 28 cm çapındaki tart kalıbına hamuru yayın.
  • Kenarlardan kalan fazlalığı merdaneyle bastırarak kesin.
  • Taban kısmını çatalla belli aralıklarla delin ki çok kabarmasın.
  • Yumurtayı kırıp karıştırdığınız harcı hamurun üzerine döşeyin.
  • Kalan hamuru açıp yaprak şekilli küçük kalıpla kesin. Bu parçaları tartın üzerine belli aralıklarla dizin.
  • Yaprakların üzerine ve tartın kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tartı sürüp nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alınca 20 dakika kadar dinlendirip, dilimleyerek servis edin.

 

Afiyet şifa olsun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.