Peynirli Dolama Poğaça

Malzemeler

Hamur için :
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine )
1, 5 su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Arasına sürmek için :
50 gr eritilmiş margarin

İç harcı :
Peynir

Üzeri için :
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Ilık suyun içinde maya eritilir. Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı tuz karıştırılır.
Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur
elde edilir. Yarım saat mayalandırılır. Hamurdan bezeler alınır. Oval bir
şekilde el ile açılır. Erimiş margarin her yerine sürülür. Kenarına uzunca
peynir yerleştirilip rulo yapılır. Ters bir şekilde kıvrılıp etrafında dolandı-
rılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede alt üst kızarana kadar
pişirilir.

Afiyet olsun…
Tarifini bizimle paylaşan: Sibal Aysima Saraylı’ya Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.