Peynirli Poğaça

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 kahve fincanı Sıvı Yağ,
1 çay bardağı Yoğurt,1 çay kaşığı Tuz,
1 adet Yumurta,1 paket Kabartma Tozu,
2,5 su bardağı Un,150 gr. Beyaz Peynir ,
1 avuç Maydanoz,1 çay kaşığının ucuyla Karabiber, üzeri için çörek otu.

Hazırlanışı:
Bir kase içinde sıvıyağ, oda sıcaklığında beklemiş tereyağı, yoğurt, tuz
ve yumurta akını karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu
ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde tamamdır.
Peyniri çatalla ezin. Maydanozu ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar açıp elinizle açın. Ortasına
peynirli harçtan koyup kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu
serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun…

Tarifini bizimle paylaşan: Nursel Gök’e Teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published.